Mapwave-embleem

Over Mapwave

Onze missie

Ken je het gevoel dat je inspanningen binnen HR vooral worden gezien als reactieve probleemoplossing? Dat het lastig is om te kwantificeren wat HR bijdraagt aan de resultaten van de organisatie?

 

Mapwave geeft je de inzichten die je nodig hebt om op evidentie gebaseerde beslissingen te nemen en identificeert de prestatiefactoren van jouw organisatie. Niet op basis van hypes of copy-paste van andere bedrijven. Wel biedt Mapwave je wetenschappelijke tools en diepgaande analyses, toegespitst op de context van jouw organisatie. Met als doel: HR een meer strategische rol te laten opnemen en een duurzame HR & business impact te realiseren.

Onze aanpak

Onze naam geeft al een deel van het antwoord.

 

Wat?
We MAP (Measure – Analyse – Predict) de feedback waves van je medewerkers

 

Waarom?
Om de drijfveren van je organisatiesucces te identificeren voor een duurzame HR-aanpak 

 

Hoe?
Evidence based, op maat & diepgaand

 

We passen deze principes toe op HR-gerelateerde thema’s zoals engagement, retentie, welzijn, leiderschap, motivatie, enz. We houden het helder en onderbouwd en houden vooral rekening met de context. Dat is tenslotte de ware uniciteit van een organisatie. In de analyses gaan we verder dan ‘metrics’: voorbij percentages, naar de hefbomen die de echte drijfveren zijn van een duurzame HR-aanpak.

EvidenceBased

Meten

InDepth

Analyseren

Voorspellen

De oprichters

Mapwave is opgericht door Elies en Maarten. Samen hebben ze 30 jaar ervaring, waarvan ze de afgelopen 10 jaar samenwerken. In het najaar van 2021 sloegen ze de handen ineen als ondernemers en dat was het begin van Mapwave.

Maarten is al meer dan 20 jaar actief in de wereld van HR en Organisatie. Door de jaren heen heeft hij tal van projecten begeleid en opgezet in uiteenlopende sectoren. Thema's die hem altijd al hebben geïnteresseerd: selectie, motivatie, organisatiecultuur, samenwerking, ... Maarten vindt gemakkelijk de pinpoints in een complexe situatie en kan vanuit een helikopterview snel overgaan tot een 'connecting the dots'-synthese. Maarten heeft in die 20 jaar altijd een band gehad met een universiteit. Momenteel is hij onderwijsassistent aan de VUB en verantwoordelijk voor het vak "Organisatieontwerp".

- Maarten Andriessen
Mede-oprichter Mapwave
Elies heeft bijna tien jaar ervaring in HR-consulting en heeft in de loop der jaren expertise opgebouwd op het gebied van psychometrie en data-analyse. Elies heeft een methodische aanpak en slaagt erin om complexe materie op een eenvoudige manier over te brengen. Ze weet steeds een goede balans te vinden tussen wetenschappelijke onderbouwing en pragmatisme. Elies is ook als gastprofessor verbonden aan de VUB en is titularis van het vak "Human Resources Management", dat deel uitmaakt van de Faculteit Sociale Wetenschappen & Solvay Business School.

-Elies Hendrickx
Mede-oprichter Mapwave

Voor wie we werken